Extra Grote Knuffels - Olifant - Panda - Eenhoorn

Gepost door Baby Voordeel op

Kinderen, baby’s, peuters en kleuters houden van knuffels. Hoe meer knuffels, hoe beter. En een extra grote knuffel is het aller beste! Knuffels zijn meestal de eerste beste vriend, vooral als ze geen broers of zussen hebben. Maar wat is de reden dat kinderen zo dol zijn op knuffels? 

Bezoek een speelgoedwinkel en je wordt geconfronteerd met een duizelingwekkende reeks educatieve gadgets die beloven je baby of peuter in een superkind te veranderen, nog voordat ze ooit voet aan wal zet in een klaslokaal. Maar op deze leeftijd is het beste speelgoed het speelgoed waar ze waarschijnlijk mee spelen: poppen en knuffels.

Een grote knuffel is zeer educatief

Knuffels hebben unieke voordelen ten opzichte van ander speelgoed, zeggen onderzoekers. Omdat kinderen weten dat een mega pluche olifant of een prinsessen pop een levend wezen vertegenwoordigt, kunnen ze er verbanden mee leggen en er emoties aan hechten. Door met deze 'vrienden' te spelen, ontdekken kinderen hun complexe gevoelens.

'Kinderen drukken tijdens het spelen met poppen vaak emoties en gedachten uit die ze misschien niet met woorden kunnen overbrengen', zegt Allan Gonsher, een speltherapeut.

Poppen en knuffels geven ook 2- en 3-jarigen de kans om de vaardigheden van mensen onder de knie te krijgen, hun vocabulaire te verbeteren en nog veel meer. Dit zijn de belangrijkste educatieve elementen die je peuter leert van deze doe-alsof-speelkameraadjes:

grote olifanten knuffel

Les # 1: Onafhankelijk zijn

Je peuter wil misschien al op verkenning gaan, maar deze vrijheid is ook ontzettend spannend. Met zijn grote olifanten knuffel of teddy beer naast zich voelt hij zich minder kwetsbaar. "Poppen en knuffels kunnen peuters helpen omgaan met verlatingsangst", zegt Paul Donahue, PhD, een kinderpsycholoog in New York.

Hoe je kunt helpen als ouder: moedig je peuter aan om een ​​of twee keer per dag 10 tot 15 minuten alleen te spelen met zijn pop of knuffel om het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid te vergroten. Een andere manier om zijn onafhankelijkheid te bevorderen: ‘Laat je peuter vaardigheden oefenen met poppen of knuffels’, zegt Randye F. Huron, MD, directeur van het Institute for Child Development in New Jersey. 'Als je kind zijn tanden moet poetsen, vraag hem dan om teddy te laten zien hoe het moet', zegt ze. Je kunt ook voorstellen dat je kind het knuffeldier andere taken laat "zien", zoals het aankleden of de tafel dekken.

Les # 2: Omgaan met emoties

Twee- en driejarigen ervaren regelmatig intense gevoelens, maar raken snel gefrustreerd omdat ze ze nog niet volledig kunnen begrijpen of uitdrukken - wat kan leiden tot een grote driftbui. "Kinderen op deze leeftijd kunnen hun emoties leren beheersen door met poppen te spelen", legt dr. Donahue uit. "Het geeft hen een manier om hun eigen ervaringen op een speelse, niet-bedreigende manier te communiceren."

Hoe je kunt helpen als ouder: Gebruik een grote pop of een knuffel om een ​​scenario uit te spelen dat je peuter vaak van streek maakt, bijvoorbeeld wanneer je haar 's ochtends op de crèche afzet. Laat de pop de rol van je kind spelen. Als de pop van streek raakt en begint te 'huilen', vraag je je peuter: 'Waarom is Olly zo verdrietig?' Geef haar de kans om je te vertellen hoe ze denkt dat haar pop aanvoelt. Speel vervolgens de scène na - maar laat deze keer de pop afscheid nemen en wat vrienden zoeken om mee te spelen. Hierdoor kan uw kleintje een betere manier zien om met de situatie in het echte leven om te gaan.

Les # 3: Taal leren met een grote knuffel

Op deze leeftijd zitten kinderen midden in een grote taalexplosie - ze gebruiken elke dag wel 10 nieuwe woorden! Wanneer je peuter begint te kletsen met poppen en knuffels, betekent dit dat hij ook luistert naar het geluid van zijn eigen stem - wat hem kan helpen zijn uitspraak te verbeteren en zijn snel groeiende vocabulaire te versterken.

Hoe je kunt helpen als ouder: luister naar wat je kind zegt terwijl je speelt en breid het vervolgens uit, zegt dr. Huron. 'Als hij zegt:' Baby eet', kun je zeggen: 'De baby eet een broodje.' Vervolgens kunt je dit verder uitbreiden door te vragen: 'Wat wil de baby drinken?'

Je kunt ook doen alsof de pop de vragen stelt om je kind te betrekken bij het rollenspel.

mega grote olifanten knuffel

Les # 4: Met anderen omgaan

Je peuter begint net te leren spelen met andere kinderen en vrienden te maken. Haar poppen en grote knuffels geven haar de mogelijkheid om te oefenen om te gaan met vrienden en zich in anderen in te leven, legt Dr. Donahue uit.

Hoe je kunt helpen als ouders: wanneer je kind je uitnodigt om met haar knuffelvrienden mee te spelen, gebruik het dan als een kans om haar verschillende voorbeelden te laten zien van hoe ze met andere mensen overweg kan, stelt dr. Huron. 'Als ze bijvoorbeeld een theekransje houdt, kun je haar wat laten delen. Zeg bijvoorbeeld iets als: 'We hebben een koekje en iedereen moet een stukje eten. Laten we prinses Patty een beetje geven en dan een beetje beet aan Bunny." Geef je kind de kans om dingen vanuit het oogpunt van iemand anders te bekijken door haar eraan te herinneren alle stukjes gelijk te maken - anders wordt Bunny erg verdrietig!

Les # 5: vertrouwen opbouwen met grote knuffel

Peuters moeten een beetje controle voelen over een wereld die enorm en intimiderend lijkt. Daarom zie je je kind vaak de rol van ouder spelen voor zijn pop of knuffeldier en het op dezelfde manier behandelen als je hem behandelt: de manier waarop ze “nee” zeggen en hun knuffel corrigeren, hoe ze hem naar bed brengen, slecht gedrag bestraffen met een time-out, of het knuffels en kusjes geven.

Hoe je kunt helpen als ouders: Als je samen speelt, als je denkt dat jouw kind aanmoediging nodig heeft, laat hem dan een rol uitkiezen voor de knuffel, en moedig hem dan aan om het spel. "Vraag: 'Wat moet ik zeggen? Wat moet mijn pop nu doen?'". Deze activiteit zal niet alleen zijn zelfvertrouwen opbouwen, maar het zal je ook verbazen hoeveel het zijn creativiteit aanmoedigt.

Les # 6:  Grote knuffels helpen hun zachtere kant te ontwikkelen

Een van de beste dingen van grote knuffels is hun vermogen om de liefdevolle vaardigheden en empathie van een kind te verbeteren. Kinderen testen hun emoties op hun speciale zachte maatjes. Ze kunnen emotionele uitwisselingen naspelen die ze hadden met een geliefde of vriend op de speelplaats. 

Het is een grote les om te leren dat we anderen kunnen troosten met hoe we handelen. Kinderen oefenen dit op knuffels en poppen. Het troosten van een pop die "overstuur" is of het aankleden van hun favoriete teddybeer als ze naar bed gaan. 

Een knuffel koesteren is vaak de eerste kans van een kind om compassie te oefenen. We weten allemaal dat de wereld daar meer van nodig heeft!

Les # 7: Grote knuffels kunnen een kind troosten

Een grote knuffel (of pop) is altijd aanwezig, altijd ondersteunend, altijd in hun hoekje en altijd het maatje voor je kind. Ik kan geen beter cadeau bedenken om een ​​kind te geven dan iets dat troost en troost biedt tijdens de meest veranderlijke tijd van hun leven.

Je vergeet gemakkelijk hoe moeilijk opgroeien kan zijn. Kinderen hebben veel te overwinnen om groter te worden. Hun lichamen groeien en breiden sneller uit dan comfortabel aanvoelt. Ze moeten voor het eerst leren omgaan met vriendschappen en gezinsdynamiek. Ze zijn altijd onvoldoende voorbereid op de miljoenen nieuwe ervaringen waarmee ze elke dag worden geconfronteerd (de tandarts! Nieuwe groentes! Een verre verwant die ze nog nooit hebben ontmoet!). Ze ervaren angst die niet logisch kan worden uitgelegd. Een knuffelige vriend die altijd klaar staat is een onschatbare metgezel uit de kindertijd.

Bovendien zullen kinderen vaak gedachten aan een knuffel toevertrouwen die ze niet met iemand anders willen of kunnen delen. Een knuffelige maat is een perfecte luisteraar voor alles waar een kind aan denkt. 

Mega grote knuffels voor baby’s en peuters

In onze webshop hebben we een aantal grote knuffels die absoluut het nieuwe maatje van jouw kleine wil worden. Bekijk ze hier: 

Mega grote pluche olifanten knuffel

Wij noemen hem Ollie, maar daar zit je natuurlijk niet aan vast ;-) Ollie is ongeveer 60 cm groot en gemaakt van pluche (buitenkant) en katoen (binnenkant). Hij kan in de was en vindt het heerlijk als je gewoon tegen hem aan leunt. Ollie vindt het ook ok om gewoon ter decoratie te dienen in de kinderkamer. Niet iedere baby kan meteen 'spelen' met een grote knuffel als deze olifant

Mega grote knuffel - olifant

Mega grote panda knuffel

Deze panda is één van onze bestsellers. De panda staat voor een groot knuffel dier, net als de teddy beer. Het brengt geborgenheid en liefde, precies wat je van een knuffel verwacht. We hebben de panda (nog) geen naam gegeven, maar we weten zeker dat jouw kleine een goede naam voor hem kan vinden! 

 

Mega grote eenhoorn knuffel 

Nieuw in onze collectie omdat er veel naar gevraagd werd: de mega grote eenhoorn knuffel. Ze is net als de olifant en panda ongeveer 60 centimeter groot en ontzettend kleurrijk. Deze vrolijke vriendin is er voor iedere peuter die roze een mooie kleur vindt ;-) 

 


Deel deze post← Oudere Post Nieuwere Post →